Reklama
 
Blog | Pavel Šmejkal

Čekání na Gorgonu…

V posledním týdnu neuplyne pomalu den, abychom se nedozvěděli něco nového ze života a díla středočeského gubernátora.

Nejprve cítil potřebu ozvat se kvůli nepozvání na otevření nové silnice v Roztokách u Prahy.

Pravda, sice to nebylo otvírání oficiální, jen otevření předběžné, ale i tak by to přece byla vhodná situace pro zviditelnění. Co na tom, že o silnici rozhodl již jeho nenáviděný předchůdce, on chce být spojen se vším, co se dá aspoň trochu mediálně využít.

Nepozvali jste mě? Tak si dám aspoň inzerát, kde vám to všechno hezky od plic vytmavím.

Reklama

To ovšem byla jen pouhá středočeská, a tudíž místní záležitost, nehodná hejtmanovy velikosti. Také se o ní psalo převážně v lokálních periodikách.

To odmítnutí včerejšího společného oběda vlády a hejtmanů už je jinačí kalibr. Středočeské blahorodí bojkotovalo oběd kvůli snižování platů ve veřejné sféře. Podle tiskové mluvčí nechce hejtman v době, kdy se snižují platy statisícům zaměstnanců, přijmout účast na opulentní hostině.

Karel IV. dal hladovějícím práci na stavbě zdi, David I. bude kvůli pracujícím hladovět… A o tom už samozřejmě referují celostátní deníky, internetové servery a o publicitu je postaráno.

Jen on však ví, co je skutečným důvodem. Třeba se jen  Kraken nechtěl setkat tváří v tvář s některou ze spolustranických gorgon.